طرز تهیه بامیه عربی لقیمات

104

لقیمات یا لگیمات یکی از شیرینی های مخصوص ماه رمضان و نوعی بامیه عربیه. خوزستانی ها و بیشتر جنوبی ها مخصوصاً بندرعباسی ها با این نوع شیرینی آشنا هستن.

تحریریه پارسینه: لقیمات یکی از شیرینی های مشهور ماه رمضان در بین اعراب است. یک شیرینی آسانپز که در خانه به راحتی قابل پخت میباشد و به شکل توپکهای طلایی رنگ در می‌آید، بسیار ترد است و در دهان ذوب میشود. این شیرینی جزء شیرینیهای خمیری محسوب میشود که در روغن سرخ میشوند ،و میتوان آن را در ردیف زولبیا، بامیه و گوشفیل قرار داد، هرچند مواد اولیه و غلظت خمیر هر کدام باهم فرق دارند.درباره تاریخچه ی لقیمات اختلافهایی وجود دارد اما امروزه بیشتر در خلیج در دسترس است که در ماه مبارک رمضان و همچنین در مجالس شادی، درست میکنند. از آنجاییکه خلیجی ها حرف قاف را گاف تلفظ میکنند، این شیرینی را لگیمات می نامند و در جنوب ایران نیز به این نام مشهور است.

در کتاب آشپزی البغدادی (قرن سیزدهم) آمده است که این شیرینی در بغداد با نام لقمه‌القاضی شناخته میشده و از آنجا در بین اعراب رواج پیدا کرده است. این کتاب هم اکنون در کتابخانه سلیمانیه در شهر استانبول- ترکیه نگه داری میشود. هر چند ترکها معتقدند که این شیرینی با نام لُکمَه – برگرفته از کلمه لقمه در عربی- اولین بار توسط آشپزِ سلطان در دوره عثمانی تهیه شده و برای قرنها طرز تهیه آن نامعلوم بوده است. اما من فکر میکنم ترک ها هم از بغدادیها طرز تهیه آن را فرا گرفته اند؛ چرا که البغدادی نگارش کتاب را سالها قبل از بوجود آمدن امپراطوری عثمانی (در دوره عباسی) انجام داده است و بسیاری از غذاها و شیرینی هایی که امروز و از قدیم در ترکیه مرسوم است و ترک ها بدان معروف هستند، شباهت زیادی به شیرینی ها و غذاهای اعراب شامی دارد.

لیقمات

از طرفی یونانیها معتقند که در تاریخ باستانی‌شان این شیرینی ریشه عمیقی دارد و یکی از دسرهای سنتی کشور یونان به حساب می‌آید. یونانیها آن را لوکومادیس می‌نامند و قبرصیها نیز این شیرینی را با همین نام دارند. هرچند ریشه لغوی لوکومادیس به همان لکمه ترکی و لقمه عربی برمیگردد. یونانیها این شیرینی را به همراه بستنی با طعم مصطکی (صمغ) و یا دارچین میخورند در حالیکه ترکها و اعراب آن را به همراه قهوه یا نوشیدنی های داغ، بعد از غذا یا در میهمانی میل میکنند.

مواد لازم برای تهیه لقیمات :
آرد دو پیمانه
شیرخشک دو ق غ
پودر کاستر. دو ق غ
شکر یک ق غ
مایع خمیر. دو ق چ
نمک کمی
شیر. نصف پیمانه
اب ولرم یک پیمانه
هل و زعفران به دلخواه

مواد شربت :
شکر یک پیمانه
اب سه چهارم پیمانه
گلوکز. یک قاشق پر
زعفران به مقدار لازم

لیقمات

طرز تهیه شربت :
اب و شکر را روی حرارت گذاشته تا باشعله ملایم پنج دقیقه بجوشد بعد یک قطره اب لیمو بهش اضافه کنیم وشعله را خاموش کرده گلوکز را اضافه میکنیم وهم میزنیم تا اب شوددر صورت تمایل زعفران هم اضافه کنید.

طرز  پخت لقیمات یا لگیمات :
تمام مواد را در ظرف مناسبی ریخته وبا هم زن یا دست میزنیم تا خمیر شلی به دست بیاد وکشدار شود روشو با دستمال میپوشونیم ودر جای گرم میزاریم تا خمیر عمل بیاد
در قابلمه کوچکی روغن زیاد میریزیم تا کاملا داغ شود مواد را یا در قیف ریخته با قیچی میبریم مثل بامیه یا با قاشق میریزیم (من با قاشق ریختم چون راحتتر بود تا قیف)شعله باید زیاد باشد تا کاملا پف کنه بعد شعله کم کنید تا سرخ شود بعد سرخ شدن همانطور داغ در شربت ولرم که قبلا اماده کردیم میریزیم اگه کم شیرین دوست دارین سریع از شربت در بیارین اگر نه یک دقیقه تو شربت بمونه

فرصت تبلیغات

تبلیغات متنی

استخدام در وب نگین
 
   

کانال اختصاصی وب نگین در تلگرام

پاسخ