در سجایا و خواص بادنجان

3

یکی از  ناخوشآیندترین صیفی جات کشف شده توسط نوع بشر برای خیلیها احتمالا بادنجان یا بقول برخی بادمجان است. بادنجان را در زبان انگلیسی Eggplant میخوانند.  این مطلب به شما ثابت خواهد کرد که اگر بادنجان مشکل دارید، بهتر است هرچه زودتر به حل مشکلاتتان با این صیفی بپردازید تا از مواهب آن بهره مند شوید

در سراسر جهان در غذاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. اگرچه اغلب به عنوان یک سبزی در نظر گرفته می شود، بادنجان ها از نظر فنی یک میوه هستند، زیرا از یک گیاه گل دهنده رشد می کنند و حاوی دانه هستند.

از فواید سلامت شگفت انگیز بادنجان

به گزارش  عصر ایران به نقل از “اتوریتی نیوتریشن”، انواع مختلفی از بادنجان در اندازه و رنگ های مختلف وجود دارند. و در شرایطی که بادنجان هایی با پوست بنفش تیره رایج‌ترین نوع محسوب می شوند، آنها در رنگ های قرمز، سبز یا حتی سیاه نیز وجود دارند. افزون بر بافت و عطر و طعمی که به غذا می بخشد، بادنجان میزبان فواید سلامت مختلفی نیز است. در ادامه با برخی از آنها بیشتر آشنا می شویم.

سرشار از مواد مغذی است

بادنجان ها یک ماده غذایی با تراکم بالای مواد مغذی هستند و بر همین اساس از محتوای ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر بهره می برند، در شرایطی که کالری پایینی دارند.

یک فنجان (۸۲ گرم) بادنجان خام حاوی مواد مغذی زیر است:

کالری: ۲۰

کربوهیدارت ها: ۵ گرم

فیبر: ۳ گرم

پروتئین: ۱ گرم

منگنز: ۱۰ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

فولات: ۵ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

پتاسیم: ۵ درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

ویتامین K: 4 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

ویتامین C: 3 درصد از مقدار مصرف توصیه شده روزانه

همچنین، بادنجان ها حاوی مقدار کمی از مواد مغذی دیگر، از جمله نیاسین، منیزیم و مس هستند.

از فواید سلامت شگفت انگیز بادنجان

از محتوای بالای آنتی اکسیدان ها سود می برد

افزون بر در اختیار داشتن انواع مختلفی از ویتامین ها و مواد معدنی، بادنجان از محتوای بالای آنتی اکسیدان ها برخوردار است.

آنتی اکسیدان ها موادی هستند که به محافظت از بدن در برابر آسیب ناشی از موادی مضر که به نام رادیکال های آزاد شناخته می شوند، محافظت می کنند.

مطالعات نشان داده اند که آنتی اکسیدان ها می توانند به پیشگیری از بسیاری انواع بیماری های مزمن، مانند بیماری قلبی و سرطان کمک کنند.

به طور ویژه، بادنجان سرشار از آنتوسیانین ها، نوعی رنگدانه با ویژگی های آنتی اکسیدانی و عامل رنگ پر طراوت بادنجان، است.

یک آنتوسیانین به نام ناسونین در بادنجان ها بسیار مفید است. چندین مطالعه آزمایشگاهی کارایی آن در محافظت از سلول ها برابر آسیب ناشی از رادیکال های آزاد را تایید کرده اند.

ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد

به لطف محتوای آنتی اکسیدانی، برخی مطالعات نشان داده اند که بادنجان ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند.

در یک مطالعه، خرگوش هایی با کلسترول بالا روزانه و به مدت دو هفته ۱۰ میلی لیتر آب بادنجان دریافت کردند. در پایان مطالعه، سطوح کلسترول بد (LDL) و تری گلیسیرید، دو نشانگر خون که افزایش بیش از اندازه آنها می تواند به خطر افزایش یافته ابتلا به بیماری قلبی منجر شود، کاهش یافته بودند.

مطالعات دیگر نشان داده اند که بادنجان ممکن است یک اثر محافظتی روی قلب داشته باشد. در یک مطالعه، حیوانات با بادنجان خام یا گریل شده به مدت ۳۰ روز تغذیه شدند. در هر دو حالت پژوهشگران شاهد بهبود عملکرد قلب و کاهش شدت حمله قلبی بودند.

در شرایطی که نتایج کسب شده امیدوارکننده هستند، باید به این نکته توجه داشت که پژوهش های فعلی محدود به حیوانات و مطالعات آزمایشگاهی بوده و به پژوهش های بیشتر برای ارزیابی تاثیر بادنجان بر انسان نیاز است.

از فواید سلامت شگفت انگیز بادنجان

ممکن است کنترل بر قند خون را بهبود ببخشد

افزودن بادنجان به رژیم غذایی ممکن است به زیر کنترل داشتن قند خون کمک کند. بادنجان ها از محتوای بالای فیبر سود می برند. فیبر می تواند قند خون را با کند کردن جریان گوارش و جذب قند در بدن کاهش دهد. سطوح قند خون با جذب کندتر پایدار باقی می ماند و از فراز و فرودهای ناگهانی آن جلوگیری می شود.

مطالعه ای دیگر نشان داده است که پلی فنول ها، ترکیبات گیاهی طبیعی، که در مواد غذایی مانند بادنجان یافت می شوند، ممکن است جذب قند را کاهش دهند و ترشح انسولین را افزایش دهند، که هر دو می توانند به کاهش قند خون کمک کنند.

می تواند به کاهش وزن کمک کند

بادنجان ها از محتوای فیبر بالا و کالری کم برخوردار هستند و از این رو، گزینه ای عالی برای افزودن به رژیم کاهش وزن محسوب می شوند.

فیبر موجود در بادنجان به آرامی از دستگاه گوارش عبور می کند و می تواند احساس سیری و پری را افزایش داده و میزان کالری دریافتی را کاهش دهد.

هر فنجان (۸۲ گرم) بادنجان خام حاوی ۳ گرم فیبر است و تنها ۲۰ کالری دارد.

از فواید سلامت شگفت انگیز بادنجان

ممکن است فواید ضد سرطانی داشته باشد

بادنجان حاوی مواد مختلفی است که پتانسیل مبارزه با سلول های سرطانی را نشان داده اند. به عنوان مثال، سولاسودین رامنوسیل گلیکوزیدها (SRGs) نوعی از ترکیباتی هستند که در برخی گیاهان، از جمله بادنجان، یافت می شوند.

برخی مطالعات روی حیوانات نشان داده اند که SRGs می توانند موجب مرگ سلول های سرطانی شوند و ممکن است به کاهش امکان عود انواع مشخصی از سرطان کمک کنند. اگرچه مطالعات در این زمینه محدود هستند، SRGs نشان داده اند می توانند به طور ویژه در برابر سرطان پوست، هنگامی که به صورت مستقیم روی پوست اعمال می شوند، موثر عمل کنند.

افزون بر این، چندین مطالعه نشان داده اند که مصرف میوه ها و سبزیجات، مانند بادنجان، ممکن است به محافظت در برابر انواع خاصی از سرطان کمک کند. یک بررسی که شامل تقریبا ۲۰۰ مطالعه می شد، نشان داد که مصرف میوه ها و سبزیجات با محافظت در برابر سرطان های لوزالمعده، معده، روده بزرگ، مثانه، دهانه رحم، و پستان مرتبط بوده است.

با این وجود، مطالعات بیشتری باید صورت بگیرند تا مشخص شود ترکیباتی که در بادنجان یافت می شوند چگونه ممکن است بر سرطان در انسان ها تاثیرگذار باشند.

افزودن آن به رژیم غذایی آسان است

بادنجان را می توانید به شیوه های مختلف در رژیم غذایی خود جای دهید. شما می توانید بادنجان را به صورت پخته، گریل شده، کبابی و … مصرف کنید.

بادنجان می تواند جایگزینی کم کالری برای بسیاری از مواد تشکیل دهنده پر کالری باشد. بر همین اساس، میزان کربوهیدارت و کالری دریافتی خود را می توانید کاهش دهید، در شرایطی که میزان دریافت مواد مفید مانند فیبر و مواد مغذی دیگر افزایش می یابد.

بادنجان در طب سنتی:

از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

به گزارش  تسنیم، بادنجان از دیدگاه طب سنتی دارای خواص متعددی است که می‌توان به برخی از آنها اشاره کرد.

بادنجان مقوی معده، بازکنندۀ انسدادها و گرفتگی‌های مجاری عروق بوده و مصرف آن با  سرکه قابض شکم، مدر بول (ادارار) و با روغن ملین طبع است. مسکن دردهای گرم، خوشبو کننده عرق و برطرف کننده بدبویی زیر بغل و کنج ران بوده، پاشیدن دنباله‌های خشک بادنجان بر موضع بواسیر و سایر امراض مقعد که با روغن بادام تلخ یا روغن بنفشه و یا بابونه چرب شده باشد مفید است.

شستشوی دست و پا با آب سیاه حاصل از خیساندن بادنجان برای رفع و خشک کردن عرق دست و پا مفید بوده و مصرف خاکستر بادنجان سوخته با سرکه به  صورت خمی، در زدودن زگیل مؤثر است.

مالیدن تخم ساییده بادنجان رسیده و کاملا پخته شده، همراه با موم و روغن بر شقاق میان انگشتان پا و پاشنه پا بسیار موثر بوده و بر طرف کننده فوری این عارضه است.

عوارض مصرف طولانی و بدون مصلح:

از دیدگاه طب سنتی طبیعت بادنجان گرم و خشک در درجه دوم یا سوم است و مصرف مداوم آن بدون به کار بردن مصلحات آن، به سبب غلبۀ خشکی باعث ایجاد سودا و بیماری سودایی می‌شود، و پوست را بدرنگ، سیاه و یا زرد می‌کند.

بادنجان کوچک(نارس) باعث ایجاد لکه‌های سیاه صورت سردرد و جوش‌های دهان می‌شود. وجود آلکالوئید سولاتین حتی مقادیر کم آن در معده‌های ضعیف ممکن است اختلالات مسمومیتی ضعیفی ایجاد کند.

مصرف زیاد و به تنهایی بادنجان امکان ایجاد درد پهلو، زهار، بواسیر و درد چشم سوداوی را در پی خواهد داشت. به همین علت پخت آن با گوشت و روغن و گاهی با سرکه یا آب انار ترش و شیرین توصیه شده است.

انجمن تحقیقات طب سنتی ایران عنوان می‌کند: برای دفع و یا کاهش عوارض بادنجان طبق گفته حکیمان طب سنتی، بهتر است بادنجان قبل از مصرف برش داده شده و تمام قسمت‌های آن نمک مالیده شود، سپس ۲تا۳ ساعت در آب سرد قرار داده شده تا آب سیاه یا زرد آن خارج شود، و این امر تکرار شود تا دیگر آب سیاهی خارج نشود، سپس بادنجان‌ها را کاملا شسته و با گوشت بره و بزغاله جوان یا مرغ جوان فربه و روغن گاو تازه طبخ کند، یا در روغن سرخ کرده و بپزند سپس با سرکه یا آب انار یا آب غوره که مصلح و دافع سُدّه (گرفتگی) هستند مصرف شود.

فرصت تبلیغات

تبلیغات متنی

استخدام در وب نگین
 
   

کانال اختصاصی وب نگین در تلگرام

پاسخ