سفر به قشم ممنوع
ویروس کرونا در حدود 6 ماه گذشته وضعیت زندگی مردم در تمام دنیا را تحت الشعاع خود قرار داده است. ایران و ایرانی ها هم از این قائده مستثنی نبوده اند و از شمال تا جنوب و از شرق تا غرب سرزمین ما مردم با این ویروس مهلک دست به گریبان هستند.
ویروس کرونا باعث عفونت ریه ها می شود و اولین علامت اولیه آن تب و بعد از آن سرفه های خشک پیوسته است. این ویروس ممکن است بعد از 5 تا 14 روز خود را نشان دهد و از این رو سفر به مناطق تفریحی در مدت زمان شیوع کرونا می تواند هم خود فرد و هم مردم آن منطقه را در معرض خطر ابتلا قرار دهد.
جزیره قشم هم یکی از مناطق ایران است که به شدت درگیر این بیماری است. از تعطیلی اماکن تفریحی گرفته تا کمبود امکانات درمانی، مشکلاتی هستند که این روز ها مردم جزیره زیبای قشم را درگیر خود کرده اند.
از همین رو در ادامه قصد داریم اطلاعاتی از وضعیت کنونی قشم ارائه کنیم تا بگوییم چرا در حال حاضر زمان مناسبی برای سفر به این جزیره، چه با تور قشم و چه به صورت شخصی نیست، از این رو پیشنهاد می کنیم که تا انتها با ما همراه باشید
شیوع موج دوم کرونا در قشم
قشم از نظر شیوع ویروس کرونا، جز شهر های در وضعیت قرمز استان هرمزگان به حساب می آید. روستاهای قشم، برای مبارزه با شیوع کرونا قرنطینه هستند. در هفته های گذشته آمار مبتلایان به کرونا در قشم 4 برابر شده که این موضوع زنگ خطر را درباره این جزیره جنوبی کشور به صدا در آورده است.
فرماندار قشم اخیرا طی مصاحبه ای اعلام کرده است که در این جزیره برگزاری مراسم های عروسی و ختم تا یک ماه آینده ممنوع بوده و از ورود گردشگران به برخی روستاهای قشم، جلوگیری به عمل خواهد آمد.
سفر های تفریحی و غیر ضرور یکی از مهم ترین عوامل شیوع ویروس کرونا در کشور است، به همین جهت این سختگیری ها در جزیره قشم اجرا می شود و مسئولین این جزیره از هموطنان خواسته اند از سفر های غیر ضرور و تفریحی به این منطقه تا زمانی که شیوع ویروس کرونا تحت کنترل قرار گیرد خودداری کنند.
تعطیلی جاذبه های گردشگری قشم
مانند دیگر مناطق توریستی ایران، قشم نیز از نظر اقتصادی زیان های بسیاری را به دلیل شیوع ویروس کووید 19 متحمل شده است که بخش عمده آن مربوط به صنعت گردشگری این جزیره است.
در حال حاضر اکثر مراکز تفریحی و جاذبه های گردشگری قشم غیر فعال بوده و به دلیل شیوع ویروس کرونا، این کسب و کار ها با مشکل مواجه شده اند. به گفته مسئولان خدمات سفر قشم، در این جزیره برنامه ها، جشنواره ها و آیین های متنوعی برای مسافران تدارک دیده شده بود که به علت شیوع ویروس کرونا، این برنامه ها لغو شده اند. تعطیلی این جاذبه های گردشگری کاری تحسین برانگیز و البته از نظر اقتصادی دشوار بود اما همین کار به مهار کرونا در این جزیره کمک بسیار زیادی تا به این لحظه کرده است.
کمبود امکانات درمانی در جزیره قشم
جزیره قشم _طبق سرشماری سال 1395_ حدودا 148 هزار نفر جمعیت دارد و قطعا خدمات درمانی در این جزیره برای همین تعداد جمعیت در نظر گرفته شده است. این موضوع به این معنی است که اگر گردشگرانی به این جزیره سفر کنند و در آن به کرونا مبتلا شوند، ممکن است امکانات کافی برای خدمات رسانی به آن ها وجود نداشته باشد.
جزیره قشم تنها یک بیمارستان دارد که حتی پیش از کرونا دارای امکانات و نیروی کار متخصص کافی نبود. مجموعا حدود 140 تخت در این جزیره در بیمارستان پیامبر اعظم (ص) و مرکز درمانی خلیج فارس در روستای جیجیان برای بیماران کرونایی این جزیره در نظر گرفته شده است.
تولید لباس «گان» و آب «ژاول» برای مقابله با ویروس کرونا در قشم
گفتنی است که در قشم هم مانند دیگر مناطق ایران تلاش های تحسین برانگیزی برای پیشگیری از ابتلای مردم به این ویروس انجام شده است. یکی از این اقدامات موثر توسط شرکت آب و برق و تاسیسات قشم صورت گرفت که توانست روزانه یازده هزار و چهل لیتر آب ژاول تولید کند و با بهره برداری از فاز های یک تا سه طرح تولید آب ژاول نیم درصد، بخش زیادی از نیاز منطقه آزاد قشم به مواد ضد عفونی کننده را تامین نماید.
علاوه بر آب ژاول، لباس گان نیز یکی از موارد مورد نیاز برای پیشگیری از کرونا است که کادر درمانی از آن استفاده می کنند. واحد تولیدی کتان الیاف گستر قشم که پیش از شیوع کرونا یک واحد تولیدی پوشاک زنانه بود، بر حسب نیاز عمومی، شروع به تولید لباس پزشکی گان مورد نیاز کادر درمانی و نیروهای خدماتی بیمارستان ها نمود. طبق توافقات صورت گرفته، این لباس قرار است برای نیروهای خدمات شهری که مسئولیت مهم ضدعفونی کردن معابر را بر عهده دارند و همچنین برای آتشنشانان قشم نیز تولید شود تا خطر ابتلای آن ها به این ویروس مهلک را کاهش دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید مقاله کرونا و ممنوعیت سفر به قشم را مطالعه نمایید.